Licht op het IJ

Licht op het IJ
29-11-2012 11:38

In Amsterdam knokken licht-kunstenaars op dit moment voor een zinnige samenhang tussen de IJ-oevers en het 'waterplein' dat nu midden in onze hoofdstad verschijnt. Er staan in dit gebied al openbare gebouwen waar je gratis en verwarmd prettige uren door kunt brengen, zoals de nieuwe bibliotheek en het verheffende atrium van het Muziekgebouw aan 't IJ. Ook de ponten doen het wat dit betreft goed.

 

De komende weekenden in december komen daar nog de interessante lichtprojecties bij, die her- en der gratis boven het IJ te zien zijn vanaf 18 uur op de donkere vrijdag- en zaterdagavonden. Initiatiefnemer Floor van Dusseldorp heeft grootse plannen voor een internationale beeldenroute langs de oevers en op het water. 'Varen op en wandelen langs het IJ, het gaat om die combinatie. En om de ponten zo te laten varen, dat een wandeling langs het IJ mogelijk wordt,' zegt hij.

Meer informatie, ook over de manifestatie en de (niet gratis, wel goedkope) boottochten langs IJ-oevers en kunst, zie: www.lichtophetij.nl

reacties  0 reacties reageren

Tippelen

Tippelen
19-11-2012 20:06

In de jaren negentig zwierf Mignon van Riel (45) jarenlang als dakloze junkie over de Wallen. Nu is ze bezig met een boek over haar ervaringen. Ze gaat nog regelmatig even 'tippelen' om de sfeer weer te proeven.

 

Stevig doorstappend op elegante halfhoge laarzen over een nauwsluitende suede broek. Een kek leren jasje met daaronder iets héél zachts van velours. Invoelende blauwe ogen en een grote gevoelige mond; ze geven haar subtiel opgemaakte gezicht iets onweerstaanbaars. Het blond gepermanente haar in een wedlook tot op de schouders maakt de aantrekking voor bepaalde mannen compleet. Mignon is weer op pad.

 

Lees het hele verhaal via onderstaande link:

 

eigenwijsheid06_2.pdf
reacties  0 reacties reageren

De Daklozenvakbond

foto: Sander Heezen
foto: Sander Heezen
06-11-2012 11:51

 

Het was een vrolijke boel bij de prijsuitreiking aan de Daklozenvakbond. Voorzitter Patric Hartwig expresseert als geen ander de humor van de straat, met zijn oprechte uitstraling, directheid en de komische noten in zijn Duitse accent. 

 

 

 

Een volledig verslag staat in de Z! en is ook te lezen via onderstaande link. 

Voor nieuws over de vakbond zie ook:

 http://dedaklozenvakbond.blogspot.nl/

 

 

z22_2012_artikel.pdf
reacties  0 reacties reageren