Tijd voor reflectie

17-10-2017 15:16

 

Eerder dacht ik nog aan RSI en de deskundigen zeiden dat ik daarvoor het beste krachttraining kon gaan doen. 'Je moet even door de hel, maar dat gaat zeker helpen,' zei de buurman, sportleraar. 'Pijn met pijn bestrijden, dat doen ze bij de revalidatiekliniek ook.' Gelukkig blijkt dat toch niet nodig. Voor een 'frozen shoulder' doe je gewoon rek- en strekoefeningen, die ik dankzij good old Googel vond. En ik mag trainen bij die geweldige buurman in zijn schitterende buurtsportzaal voor 1,50 (!) per keer.

 

Na jaren pionieren voor Z! de Amsterdamse straatkrant, is het tijd voor wat reflectie. Met mijn lichaam als leraar, zo blijkt weer eens. Onder de pijn van de bevroren schouder zat een meisje verscholen. Ze huilde en riep op het laatst zelfs: 'mamma, alsjeblieft.' Dat krijg je, als Spartaans opgevoed tweede-generatiekind. Ik geef dit meisje/verdriet nu even alle ruimte en koester - naar goed psycho-analytisch gebruik - Het Kind in mij.

 

DSC_0047tt

 

Ondertussen lees ik het pamflet over digitale onthouding van Hans Schnitzler. Het roept weer de nodige vragen op. Twee jaar geleden interviewde ik deze filosoof over zijn eerste boek 'Het digitale proletariaat.' Ook dit keer schetst hij een tamelijk somber beeld, waarvan ik me afvraag welk deel van onze werkelijkheid dat dekt. Maar erover lezen en erop reflecteren biedt een zekere troost. Ik ben niet de enige die - tussen al die de snelle marketingjongens- en meisjes - worstelt met de 'intiem-technologische revolutie' en de (schijn)werkelijkheid waar we in zijn beland.

 

Wie mijn interview met Hans Schnitzler in Z! nog eens na wil lezen, klikke op onderstaande pijl.

 

schnitzlerzw00014.pdf
reacties  0 reacties reageren