Arabische prins

Arabische prins
12-01-2015 17:49

 'Ík bedoel maar weer …' schreef Marja Wassili bij een Volkskrant-bericht dat zij plaatste in onze facebookgroep. Marja deelt regelmatig sociaal onrecht met ons. Zij bekommert zich duidelijk om daklozen. Dit keer om 'prins' Mohammed Bin Talal, die vanaf deze zomer in een tuinstoel op het stationsplein van Leiden bivakkeert en alom geliefd is.

De prins stamt volgens het Leidsch Dagblad af van een steenrijke Saoedische emir en leidde vroeger een riant leven. Zo ongeveer als prins Boeddha. Sommige voorbijgangers omhelzen hem. Onlangs weigerde de prins het bevel op te volgen om 's nachts binnen te slapen in verband met de kou. Hij heeft (nog) geen verblijfsvergunning, zijn advokaat bezoekt hem dagelijks, aldus de Volkskrant.

'De prins opgesloten in een inrichting @volkskrant! Is hij nou echt gek of willen ze dat hem en iedereen wijs maken...?' tweette vk-fotografe Eline van Nes over de kwestie. 'Er is tegen hem gezegd dat hij schizofreen zou zijn en psychotisch.' Vandaag ook de Leidse straatpastor @FHemrica bij hem op bezoek. Meer lezen? http://www.pvp.nl/dwangbehandeling.html 

 

 

reacties  0 reacties reageren