Milde flow

Eline voert de mussen in de tuin van de yogaschool
Eline voert de mussen in de tuin van de yogaschool
26-05-2015 15:50

 

 

 

 

Eline van de Kam (50) is een van de vijf 'karma-yogi's' die lesgeven in De Nieuwe Yoga School achter mijn werkplaats. We hielpen samen de mussen de winter door.

 

Eline is al 25 jaar hiv-positief. 'Vier jaar geleden belandde ik op een breekpunt. Ik dronk elke dag, was zwaar verslaafd aan alcohol. In een afkickkliniek kwam ik in aanraking met yoga en mindfulness. Het proces van helen was begonnen,' vertelt zij in de BOS-documentaire Inner Revolution die op 24 mei werd uitgezonden.

 

'Ik leerde wat zich aandient met gelijkmoedigheid te observeren. Yoga en meditatie brengen me waar ik ben, in het nu. Het leven is een wonder,' zegt Van de Kam op het grote terras achter de school, ons mussenparadijs midden in de Jordaan. 'Ik voel me hier zo bevoorrecht.'

Yogi en schrijver Johan Noorloos opende zijn school eind 2013 met een groot team van leraren en medewerkers. mijn eigen super-nuchtere fysiotherapeute traint er tot grote tevredenheid.

 

Behalve yoga, geeft ook de club Stadsverlichting van Tijn Touber er – gratis – (huiskamer) meditatie en het is een verlichte hotspot om af te spreken. In de documentaire zien we hoe de yogalerares een 'transitie' doormaakte onder begeleiding van boeddhistisch trainer Frank Uyttebroeck, vroeger een 'professionele klootzak', zoals hij zelf zegt, verslaafd aan 'egoïne'. Tegenwoordig begeleidt hij mensen die door 'pijnlijke transities' gaan.

 

Nu geeft Eline ook zelf les. 'Karma-yoga heeft een kalmerend karakter waarbij we ruimte willen maken om naar binnen te keren en in een milde flow te komen.' Zowel beginners als doorgewinterde yogi's en blije buren! doen – gratis  – mee op de maandagmiddag van 14 tot 15 uur. Donaties komen ten goede aan Fight Cancer. Aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie: http://www.denieuweyogaschool.nl/

 

reacties  0 reacties reageren