Hotspot

Hotspot
28-04-2016 08:21

 

Vorig jaar deed onze Social Media Club vanuit een tent in de Hoftuin de live verslaggeving van daklozendag 2015. Dankzij de digitale kunde van de straatpastor, die had uitgezocht hoe je met Storify eigen verslaggeving kunt doen en ook berichten van de sociale media kunt importeren, kwam er een mooi volledig verslag op internet.

 

Het grootste probleem dat opdoemde was toegang tot draadloze wifi. De technici in de club hadden uitgezocht dat we de afstand tot de kelder van de Diaconie niet zouden redden. Een andere mogelijkheid was het restaurant van de Hoftuin, maar ook dat signaal bleek te zwak. Uiteindelijk kwamen Ludwig en Leo met de oplossing: bij uitzondering konden we inloggen op de sjieke buren van de Hermitage.

 

Diezelfde zomer hield de club een spontane picknic in de Hoftuin. Onze straatpastor was met vakantie en de toegang tot wifi hoogst onzeker. Maar Ludwig opende ineens, alsof het niets was, op zijn smartphone een mobiele hotspot, waar alle laptops op aan konden sluiten. Dankzij dit wonder van wifi kon ook Z! Facebook vorige week tijdens een verhuizing gewoon doorgaan.

 

Volg de Social Media club via: https://onderstesteen.wordpress.com/

en Z! zelf via:  https://www.facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

 

reacties  0 reacties reageren