Impressed

Ian Evans bij Overseas Computers in de Weesperstraat te Amsterdam
Ian Evans bij Overseas Computers in de Weesperstraat te Amsterdam
24-04-2015 15:43

 

 

'Je zult versteld staan,' zei Z-verkoper Ian Evans op weg naar de computerwinkel aan de Weesperstraat. Het lente-zonnetje scheen en hij maakte een vreugde-dansje op de stoeprand, vlak voor het zebrapad.

 

De verkoper van Overseas Computers toonde zich impressed door Ian's computerkennis, helemaal toen onze verkoper in plat-Engels vertelde dat hij voor de NASA werkt. De winkelmedewerker gaf hem zijn privékaartje om contact te maken op facebook. Voor onze Social Media Club gaf hij ook nog eens 50% korting op de schoonmaakspullen. Dak- en thuisloosheid wekt – tactisch gebracht – de emphatische vermogens. En oefenen in emphatie is welbegrepen eigenbelang, zei de Dalai Lama ooit. Je krijgt er letterlijk veel voor terug.

 

Dat weten de straatpastors natuurlijk, die nu samen met Z! de Amsterdamse onderkant on-line helpen. Stagiaire Marieke (24) hoopt hier straks ook een baan te vinden. 'Ik werk nu in het Vondelpark. Het is fantastisch, alleen maar door present te zijn ontstaat er vertrouwen', vertelde ze in de paradijselijke Hoftuin. 'Ze vragen altijd: heb je al iemand bekeerd. Maar daar gaat het natuurlijk niet om...' ;-)

Meepraten of kijken? https://www.facebook.com/groups/ZDeAmsterdamseDaklozenkrant/

 

 

 

reacties  0 reacties reageren